Aanmelden inspiratiemails

Ingeborg Koot

Maarssen

06 29 60 59 95

info@ikorganiseer.nl

 

Gras en MVO.
De grassprietjes in de huisstijl van Ikorganiseer hebben een paar symbolieken.

Grassprietjes geven een ontspannen gevoel.

Een mooi gazonnetje oogt als een simpele tuinbekleding. Echte tuin liefhebbers weten dat zo’n ogenschijnlijk simpel gazonnetje wel wat onderhoud vraagt. Ik zie een parallel met het huishouden. Je huis gezellig houden lijkt simpel. Een bloemetje op tafel en je jas aan de kapstok is echter niet genoeg. Je zal regelmatig wat aandacht moeten besteden aan stapels papieren, volle kasten en rommelige lades.

Grassprietjes symboliseren ook ‘groen’ en duurzaamheid. De focus op altijd maar meer willen bezítten kantelt naar de wens om meer te beléven. In een omgeving waarin je minder tijd hoeft te besteden aan het onderhouden van spullen, heb je meer tijd om leuke dingen te ondernemen.

Ik heb ervaren dat mensen makkelijker afstand doen van hun spullen als ze weten dat anderen er blij van worden. Want waar de één teveel van heeft, heeft een ander een tekort aan. Onder het motto ‘wees gul met je gebruikte spul’ heb ik daarom eind 2013 het initiatief genomen voor het platform Inzameldoelen. Een website waarop je kan zien welke goede doelen graag jouw teveel aan spullen in ontvangst nemen en er een goede bestemming aan geven.

Eerder heb ik een rol gehad in het oprichten van Repair Café Stichtse Vecht. Vrijwilligers repareren kapotte spullen en adviseren cliënten over gebruikt van spullen. Zo wordt het weggooien van kapotte spullen flink verminderd.

gras en mvo

gras