Aanmelden inspiratiemails

Ingeborg Koot

Maarssen

06 29 60 59 95

info@ikorganiseer.nl

 

Begeleiding WMO (opgeruimd huis)

U, of iemand in uw gezin, heeft recht op extra begeleiding. Omdat, bijvoorbeeld, een autisme spectrum stoornis, AD(H)D of Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) is gediagnosticeerd. Voor u is het hebben van structuur extra belangrijk: alles op een vaste plek en niet teveel spullen in huis. Geregeld wordt u geadviseerd dat u de dingen ook moet plannen. Maar ja, dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan.

U heeft, vaak nadat er een keukentafelgesprek met een WMO adviseur van de gemeente heeft plaatsgevonden, een Persoonsgebonden Budget (PGB - WMO) toegezegd gekregen. Zo kunt u zorg inkopen die passend is bij uw individuele behoefte aan begeleiding. Al organizer kan ik deze vorm van individuele begeleiding bieden. Héél soms doe ik dat als een zogenaamd onderaannemer van een zorginstelling en dan gaat de betaling via Zorg in Natura (ZIN). Als de benodigde zorgovereenkomsten zijn getekend, dan kunnen we aan de slag.

In tijdsblokken die passend zijn bij de energie die u heeft, gaan we samen aan de slag. Hoe ziet de komende periode eruit in uw agenda? Wat moet u daaraan voorbereiden of klaarleggen, welke keuzes moet u voorafgaand maken? Hoe plant u die acties in uw agenda in?
Of, als het meer om spullen gaat: welke ruimtes zijn te onrustig? Waar loopt het huishouden niet optimaal? Samen sorteren we spullen en bedenken we opbergplekken die logischer zijn. Met hulpmiddelen als stickers of foto's maken we die nieuwe plekken goed herkenbaar. Opruimen wordt zo makkelijker. Een opgeruimd huis is het begin van een gestructureerde woonomgeving.    

Ik heb het Kiwa Keurmerk niveau 5 voor zzp-ers in de thuiszorg.

afbeelding woonruimte

gras